Voorlopige gunning voor zorgkantoorregio West-Brabant

9 oktober 2024

VGZ is dit jaar de selectieve inkoop gestart om voor de periode 2025-2027 (met optie verlenging van twee jaar) laboratoriumdiagnostiek te contracteren. Star-shl en Diagnovum hebben hiervoor in regio West-Brabant de krachten gebundeld, wat heeft geresulteerd in de voorlopige gunning aan beide partijen. Vanaf 1 januari a.s. zullen beide partijen de gecontracteerde zorg voor VGZ-verzekerden in West-Brabant invullen. Dit betekent dat patiënten aldaar verzekerd zijn van gecontracteerde zorg bij Star-shl.

Wat betekent deze bundeling van krachten nog meer?

Star-shl en Diagnovum hebben de intentie uitgesproken om op een aantal thema’s samen te gaan werken, waarmee de integrale diagnostiek verder wordt vormgegeven. Optimalisatie van het netwerk van bloedafnamelocaties en thuisprikroutes is er één van. Ook digitalisering in de keten is als thema benoemd. Star-shl en Diagnovum onderschrijven de noodzaak om relevante patiëntendata beschikbaar te maken. Bij voorkeur wordt daarbij aangehaakt bij lopende initiatieven.

Wij denken met u mee

Bij Star-shl begrijpen we de uitdagingen waarmee u dagelijks te maken heeft. Daarom bieden wij niet alleen betrouwbare medische diagnostiek onder één dak, maar ondersteunen wij u ook met onze kennis, scholing en ons uitgebreide netwerk van bloedafnamelocaties. Zo kunt u zich blijven focussen op het leveren van hoogwaardige zorg, vandaag en morgen.